Vicces szépségápolás

 

szepsegapolasos_blog.jpg

 

 

A női szépség talán már az őskortól fontos volt, bár nem tudjuk, a barlangban milyen trendek mentek. Egy biztos, szeretünk szépek lenni. Kleopátráról mindenki tud, aki szamártejben fürdött, bár az sincs kizárva, hogy ez ma már totális szamárság lenne. Főleg, hogy állítólag 700 csacsi volt, aki epedve vagy kevéssé epedve várta, hogy "tejelhessen" az uralkodónőnek. Nyilván a szemek kirúzsozását és a száj színezését mindig megoldottuk valahogy, de az arc krémezése egy görög fizikusnak jutott először eszébe. Messzire nem ment, csak összeszedte a fákról lehullott olivákat, összekeverte az olaját azzal, amit talált és már kész is volt a csoda... Elképesztő dolgok mindig voltak és lesznek, ha belegondolunk, ugye emberi vizeletet is használnak ma már a bőrre, a csiga nyálát, de volt, hogy Angliában a steakek pakolása volt a menő. 

Nálunk Sissi viszi, vagy vitte mind a mai napig a prímet. Persze, abban nincs semmi különös, hogy rózsavizet használt, vagy brandyvel mosott hajat, az viszont azért mókás, hogy borjú húst tett az arcára. A haja volt a mindene egyébként, ezt kéthetente mosták. Annyira fontos volt számára, hogy aznapra minden más programot le kellett mondani, csalánt és tojást is tettek a samponba, esténként pedig szolga terítette szét a haját egy vaságyon, hogy nehogy összegubancolódjon az egész. 

Azért szerencse, hogy ma már több dologról kiderült, felesleges butaság és biztonságos kozmetikai kezeléseket vehetünk igénybe.