Testápoló vagy testvaj? De mi a különbség?

 

 

melyiketvalasszuk.jpg

 

 

Néhány éve még azt sem tudtuk, a testvajat eszik, vagy isszák... abban mondjuk biztosak voltunk, hogy nem kenyérre kenik. Ma már sorban vannak a testápolók és a vajak is az üzletek polcain, ember legyen a talpán, aki pontosan tudja: melyik az igazi. De mi most azért vagyunk, hogy segítsünk.

Egy dolog a fontos igazán: az ápoló mindig egy könnyebb állagú kozmetikum, a vaj pedig egy zsírosabb állagú. Nyárra inkább az elsőt ajánljunk, télre pedig a másodikat. Ám azoknak, akiknek annyi idejük sincs, hogy beszívja a testvajat a reggeli zuhanyzás után a bőr, a hidegebb időszakra is a bodymilk angol felirattal ellátott finomságokat írnánk fel receptre. Ami fontos még, hogy ne csak a combra-karra-hasra kenjük, hanem nyári napokon, vagy az ősz elején a sarkunkra is. Nyilván mindenki érti, miért is mondjuk ezt. 

Attól nem kell félni, hogy a zsírosabb, tartalmasabb testvaj eltömíti a pórusokat, ilyenről nincs szó. Elég belőle kevesebb is, ez biztos. Mindig jól nézzük meg az összetevők listáját, fontos, hogy bőrbarát legyen, amit használunk fürdés vagy zuhanyzás után. Sokaknál allergiás reakciót válthat ki. Egy megfelelően kiválasztott kozmetikum, akár az ekcémát is megszüntetheti. Figyeljünk arra, hogy mit kenünk magunkra!

Ó és amire figyeljünk még! Sok cég hoz ki limitált kiadású termékeket, akár testápolóból, akár testvajból. Ezekre érdemes lecsapni, mert mindig különleges illatokat jelentenek. Nekünk nőknek pedig ez az egyik gyengénk, az isteni első szippantás a tégelybe, ugye?!