Szépségcseppek beauty blog

Szépségcseppek

Arcdiagnosztika, ami a ránctalanodást is nagyban segítheti!

 

 

attractive-19161_1920.jpg

 

 

Minden nő számára fontos, hogy arcbőrének fiatalságát és egészségét minél tovább megőrizhesse. Rengeteg praktika és gyógymód létezik, de most a Schüssler-sók világába vezetjük be a témában még nem jártasokat.  Tompa Mária arcdiagnosztával beszélgettünk, akinek sok év tapasztalata és magas szakmai jártassága van ebben a témakörben.

Bőrünk fiatalságának megőrzése nem csupán egy dolgon múlik. A ráncosodás folyamata hamarabb kezdődik, ha stresszes életet élünk, vagy nem törődünk igazán magunkkal. Ezért a sűrű napokat élőknek érdemes elgondolkodni, hogyan lehet javítani a folytonos negatív közérzeten. A sportolás, mint  a yoga, vagy más meditációs gyakorlatok nagyban hozzájárulhatnak bőrünk feszességének tartósságához, de következőkben más fortélyokról is olvashatunk - mondja Tompa Mária, aki igazi szaktekintély a témában.

Fontos odafigyelnünk a méregtelenítése. Természetesen az egészséges ételek és a rendszeres vitaminfogyasztás is alapját képezik ennek, de ha valakinek ez a mindennapjaiba nem fér bele - ami a mai világban nagyon sok mindenkire jellemző -, annak Mária a néhány napos, vagy akár egy hetes léböjt kúrát ajánlja. Persze, csak akkor, amikor már viszonylag nyugodtan kivitelezhető egy keményebb időszak után. Akár három, vagy 7 napra is beiktathatjuk, látványos eredményt érhetünk el hosszútávon, mind a szervezetünkben, mind pedig közérzetünkben. A tisztítás mellett pedig előnye még ennek e kúrának a zsírégető hatás. Hogyan is kell ezt elképzelni? Lényege, hogy időtartama alatt nem szabad szilárd táplálékot fogyasztani és mivel ezzel lecsökkennek a szervezet energiaforrásai, testünk mozgósítja és módosítja a tartalékokat, beindul egy öngyógyító folyamat, melynek eredményeképp megtisztul szervezetünk. A méreganyagok manapság nagyon könnyen és nagyon nagymértékben kerülnek be testünkbe és ezért hatalma segítséget nyújtunk saját testünknek, ha néha beindítjuk ezt a tisztulási folyamatot, mivel ezek a káros anyagokat a későbbiekben komolyabb problémákhoz is vezethetnek.

(Amennyiben további részletek is érdekelnek a léböjt kúrával kapcsolatban, az alábbi linken hosszabban olvashatsz előnyeiről: https://femina.hu/fogyokura/tisztito-zsiregeto-lebojt-menete/ )

Elérkeztünk bejegyzésünk fő pontjához, a Schüssler-sókhoz. Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler fejlesztette ki ezt a fajta gyógymódot a XIX. század végén, mikor még nem voltak szintetikus hormonkészítmények, sem pedig kémiai úton előállított antibiotikumok, melyekkel kezelni lehetett volna a különböző problémákat, betegségeket. Az általa előállított „biokémiai” gyógymód így nagy népszerűségnek örvendett már akkor is, gyorsan terjedt híre és a mai napig rengetegen bíznak benne.

Ennek a kezelésnek az alapja az, hogy Schüssler rájött arra, hogy megbetegedéseink, szervezetünk állapota szoros kapcsolatban áll a bennünk található ásványi sókkal és azok eloszlásával a sejtjeinken kívül illetve belül. Amennyiben valamelyik sóból hiány keletkezik, az hatással van a bennünk lezajló folyamatokra és betegségként, bőrfelületi problémaként jelentkezik. 12 fajta sót különböztet meg, melyek mind más feladatot látnak el, s melyek hiánya minden esetben máshogy jelentkezik. Vannak köztük, melyek kifejezetten a bőrünkre vannak hatással, így befolyásolják a ráncosodás mértékét, arcbőrünk állapotát is. Érdemes lehet utánajárni ilyen helyzetben, hogy ez a folyamat saját esetünkben, nem az egyik só hiányjele e, mivel annak pótlásával visszaállíthatjuk az egészséges állapotot, így elősegítve bőrünk fiatalságának megőrzését. Érdemes felkeresni egy arcdiagnosztát, vagy felkeresni olyan személyt, aki ezekkel a sókkal foglalkozik, mert a szakember személyre szabottan tudja megmondani, melyik sót milyen mértékben és hogyan tudjuk pótolni. Nézzük néhány sót, melyek kapcsolatban állnak bőrünk állapotával:

Acidum silicicum Schüssler-só: a kötőszövetek, támasztószövetek és a bőr sója. Erősíti a körmeinket, hajunkat, bőrünket, valamint a porcokat és csontokat is. Arcdiagnosztikaliag hiánya előidézhet fokozott ráncképződést, kopaszodást, a körmök gyengeségét és töredezését, mélyen ülő szemeket.

Calcium fluoratum: Ez a só felel a rugalmas kötőszövetekért, egészséges szalagokért és inakért. A csontok, fogak szilárdságáért is felel, valamint hasznos gyógymódja a ráncképződésnek, bőrrenyheségnek, de akár a komolyabb visszértágulatok ellen is. Azonban nem csak testünk, de elménk számára is erősítő lehet, hangulatjavító, lelki és szellemi szinten felfrissítő hatást érhetünk el.

Silicea: Ez a só ellenállóbbá teszi idegrendszerünket a külső negatív hatások ellen. Felszívó hatású készítménynek is hívják olyankor, mert mondhatni „felszívja” a gyulladásos folyamatokat, és hatása miatt szépítőszerként is ismert a hajra, körömre és bőrre gyakorolt hatása miatt.

Összegezve, vessük be a Schüssler-sókat, amennyiben úgy érezzük! 

 

 

Testápoló vagy testvaj? De mi a különbség?

 

 

melyiketvalasszuk.jpg

 

 

Néhány éve még azt sem tudtuk, a testvajat eszik, vagy isszák... abban mondjuk biztosak voltunk, hogy nem kenyérre kenik. Ma már sorban vannak a testápolók és a vajak is az üzletek polcain, ember legyen a talpán, aki pontosan tudja: melyik az igazi. De mi most azért vagyunk, hogy segítsünk.

Egy dolog a fontos igazán: az ápoló mindig egy könnyebb állagú kozmetikum, a vaj pedig egy zsírosabb állagú. Nyárra inkább az elsőt ajánljunk, télre pedig a másodikat. Ám azoknak, akiknek annyi idejük sincs, hogy beszívja a testvajat a reggeli zuhanyzás után a bőr, a hidegebb időszakra is a bodymilk angol felirattal ellátott finomságokat írnánk fel receptre. Ami fontos még, hogy ne csak a combra-karra-hasra kenjük, hanem nyári napokon, vagy az ősz elején a sarkunkra is. Nyilván mindenki érti, miért is mondjuk ezt. 

Attól nem kell félni, hogy a zsírosabb, tartalmasabb testvaj eltömíti a pórusokat, ilyenről nincs szó. Elég belőle kevesebb is, ez biztos. Mindig jól nézzük meg az összetevők listáját, fontos, hogy bőrbarát legyen, amit használunk fürdés vagy zuhanyzás után. Sokaknál allergiás reakciót válthat ki. Egy megfelelően kiválasztott kozmetikum, akár az ekcémát is megszüntetheti. Figyeljünk arra, hogy mit kenünk magunkra!

Ó és amire figyeljünk még! Sok cég hoz ki limitált kiadású termékeket, akár testápolóból, akár testvajból. Ezekre érdemes lecsapni, mert mindig különleges illatokat jelentenek. Nekünk nőknek pedig ez az egyik gyengénk, az isteni első szippantás a tégelybe, ugye?! 

 

Vicces szépségápolás

 

szepsegapolasos_blog.jpg

 

 

A női szépség talán már az őskortól fontos volt, bár nem tudjuk, a barlangban milyen trendek mentek. Egy biztos, szeretünk szépek lenni. Kleopátráról mindenki tud, aki szamártejben fürdött, bár az sincs kizárva, hogy ez ma már totális szamárság lenne. Főleg, hogy állítólag 700 csacsi volt, aki epedve vagy kevéssé epedve várta, hogy "tejelhessen" az uralkodónőnek. Nyilván a szemek kirúzsozását és a száj színezését mindig megoldottuk valahogy, de az arc krémezése egy görög fizikusnak jutott először eszébe. Messzire nem ment, csak összeszedte a fákról lehullott olivákat, összekeverte az olaját azzal, amit talált és már kész is volt a csoda... Elképesztő dolgok mindig voltak és lesznek, ha belegondolunk, ugye emberi vizeletet is használnak ma már a bőrre, a csiga nyálát, de volt, hogy Angliában a steakek pakolása volt a menő. 

Nálunk Sissi viszi, vagy vitte mind a mai napig a prímet. Persze, abban nincs semmi különös, hogy rózsavizet használt, vagy brandyvel mosott hajat, az viszont azért mókás, hogy borjú húst tett az arcára. A haja volt a mindene egyébként, ezt kéthetente mosták. Annyira fontos volt számára, hogy aznapra minden más programot le kellett mondani, csalánt és tojást is tettek a samponba, esténként pedig szolga terítette szét a haját egy vaságyon, hogy nehogy összegubancolódjon az egész. 

Azért szerencse, hogy ma már több dologról kiderült, felesleges butaság és biztonságos kozmetikai kezeléseket vehetünk igénybe. 

 

 

 

Szépségcseppek... csak nektek!

 

 

szepsegcseppek_szep.jpg

 

Számodra mit jelent a szépség? Egy üde arcbőr, finom vonások, a reggeli kávé illata? A szépségcseppek blog erről és arról is szólni fog. Olyan apró pici trükkökről, praktikákról, érdekességekről, amelyek a napodat szebbé varázsolják. Titkokat is elárulunk majd, sok mindenről lerántjuk a leplet és elmondjuk, mi az, amit te ne kenjél magadra, ha tényleg szép szeretnél lenni. Szépülj velünk! 

kép: pinterest

süti beállítások módosítása